Friluftsliv och sport

Snorkling och dykning
Nästan överallt på Mallorca kan man snorkla, speciellt i de många vikarna. Viken nedanför Estellencs är en stor favorit. Att dyka med tuber finns det möjlighet till på många ställen över ön.

Andra vattensporter
På ön finns det många olika vattensporter att prova på tex. skärmflygning, jetski och vindsurfing. Öst- och sydkusten är bäst att vara på om man ska vindsurfa. Det finns många olika uthyrare på nästan alla stränder.

Fotvandring och bergsklättring
Det finns många olika vandringsleder runt ön och det är väldigt populärt. Vill man klättra ska man ta sig till de klippiga bergen utmed hela Serra de Tramuntana, från Soller i väst till Peninsula de Formentor i öst.

Cykling
På Mallorca finns det många cyklister. Man kan hyra cyklar i de flesta städer och landskapet på ön gör att det är omtyckt att cykla runt.

Golf
Golfen har blivit en stor sport på Mallorca. Det finns många golfbanor och många av dem ligger vid de stora turistorterna. Vissa banor ligger vid finare hotell som har en egen bana. Det finns sammanlagt ca 50 golfbanor på ön.

Båt
Vill man åka båt kan man antingen hyra egen eller följa med en heldags- eller kvällskryssning. Följer man med ett sällskap ingår det ofta vattenskidor och andra aktiviteter och lunch.

Fiske
Det finns ganska många företag som erbjuder fisketurer över dagen.

Tjurfäktning
Det finns två stycken tjurfäktningsarenor på Mallorca. En ligger i Palma och en i Muro. Under en säsong hålls ca åtta till tio tjurfäktningar.

Kommentera gärna med egna upplevelser eller tips!

eXTReMe Tracker