Klimat

Mallorca har ett väldigt behagligt subtropiskt klimat där somrarna är varma och vintrarna ganska milda. I Palma är medeltemperaturen under året 20 grader. På hösten och vintern regnar det måttligt på norrsidan av ön. Det regnar väldigt sällan under sommaren. Genomsnittligt antal soltimmar är 7,9 per dag.
Den mest instabila tiden är mellan december och mars då det växlande regnar och är soligt med temperaturer mellan 15-20 grader. På våren, från april kryper temperaturen över 20 grader. Under maj och juni förekommer det enstaka molniga dagar med regn annars är luften klar och behaglig. Sommaren har en dagstemperatur på mellan 25 och 30 grader. Tidvis är det även över 30 grader och den absolut varmaste månaden är augusti. Under hösten bli vädret ostadigare igen och oktober är den regnigaste månaden. Trots det så kan temperaturerna stiga upp mot 20-25 grader på dagarna.

3 kommentarer till “Klimat”

  1. Wera #

    Jag brukar varje år resa till Mallorca. Jag har varit där väldigt många gånger och det har aldrig regnat när jag varit där! Skönt och roligt tycker jag :) ibland är det så varmt så jag bränner fötterna efter som sanden på stranden är så varm!

  2. lena #

    hej är det dyrt att äta .är det billigt att handla mat där och laga själv

  3. petra #

    är det någon som har koll på hur vädret på alcudia är i mitten på mars? är man tokig som åker den perioden?

Kommentera gärna med egna upplevelser eller tips!

eXTReMe Tracker