Katedralen – Le Seo

Palma_de_Mallorca_La_Seu___Catedral_de_Palma06_1_1.jpg
Katedralen ligger mitt i Palma och det är en av världens största helgedomar byggd i gotisk stil. Man började bygga den i slutet av 1200-talet, men det blev inte färdigt förrän på 1600-talet och idag är det det mest besökta turistmålet på Mallorca. Under 1800-talet renoverade man katedralen eftersom det hade varit ett par stora jordbävningar. Författaren George Sand har beskrivit byggnaden som ”en imponerade massa som reser sig upp ur havet”.
Jamie II påbörjade bygget av katedralen men ganska snart ville även befolkningen vara med och hjälpa till. Biskopen och kungen samlade människor från alla stånden, präster, adel, borgare och bönder och alla hjälpte till med vad de kunde. År 1601 stod katedralen färdig.
Det vackra rosettfönstret är inbyggt i öster och det består av 1236 färgade glasrutor och det har en yta på nästan 100m². Det finns även en skattkammare i katedralen där man kan se många klenoder. Katedralen är vackert upplyst när det är mörkt och det ligger nära kusten vid Palma. Här finns också ett museum som innehåller några av de tidigaste altartavlorna och ett par barockkandelabrar i mänsklig storlek.
Inträdet kostar 3,50 EUR. La Seu katedralen har öppet:
10.00-18.00 måndag - fredag (april-oktober)
10.00-15.00 måndag-fredag (november-mars)
10.00-14.00 lördag (året runt)

Kommentera gärna med egna upplevelser eller tips!

eXTReMe Tracker