Vägen till Sa Calobra

Vägen till Sa Calobra byggdes 1932 och innan dess hade byn bara 20 invånare. Detta är en av de mest kända vägarna på Mallorca. Fågelvägen är turen bara 4 km, men den vanliga vägen blir det 12 km. Man kan bara köra ca 20 km i timmen och därför har man gott om tid att beskåda vägen och dess omgivning, speciellt om man är passagerare. Det var vägingenjören Antonio Paretti som skapade vägen och det fanns två saker som han skarpt ogillade. Han tyckte inte om branta kurvor och att förstöra berg. Alltså ville han inte spränga i bergen och han lyckades faktiskt skapa denna väg utan att behöva göra det.

v__gen_till_sa_calobra_1.jpg

3 kommentarer till “Vägen till Sa Calobra”

 1. Svante Löfroth #

  Jag har åkt denna fantastiska väg, men det måste finnas restriktioner på när man får åka ner, och när man får åka upp.
  Vi anlände vid tolvtiden, på väg ner, för att äta lunch. Väl nere stod 13 turistbussar parkerade, så vi ansåg att det var lika bra att åka någon annanstans för att äta.
  Väl på vägen upp mötte vi 13 bussar som var på väg ner. Och det var inte lätt att mötas. Så det kanske finns någon regel att man åker ner mellan 9 - 13 och upp efter klockan 13. Någon som vet ?
  Men en otroligt trevlig väg.

 2. Gunilla Smårs #

  Det låter som en väg perfekt för MC?!

 3. s #

  Bor i bukten bredvid Sa Calobra hela sommaren, kör den vägen flera gånger i veckan. Bussarna avgår 9 från Sóller (närmsta staden) och åker tillbaka från Sa Calobra mellan 14-14.30. Det sköna är att alla kommer i caravan. Så länge man åker samma väg som bussarna är det inga problem.

  I somras fick vi 58 motorcyklar till bukten. Så vägen är perfekt för det.

Kommentera gärna med egna upplevelser eller tips!

eXTReMe Tracker