Valldemossa

Valldemossa.jpgDetta är en liten by i bergen som är känd eftersom kompositören Fredéric Chopin bodde här en vinter tillsammans med författarinnan George Sand. Staden ligger 400 meter över havet och på vägen dit kan man se mycket cypresser och johannesbrödträd. Boken ”En vinter på Mallorca” som är skriven av George Sand handlade om just deras tid på Mallorca. De bodde på det övergivna klostret i slutet av 1800-talet.
Till Valldemossa kommer det varje år miljontals turister, både för att besöka klostret och Chopinmuseet. Kvarlämnat finns bl.a. Chopins piano.
I Valldemossa finns även andra intressanta saker att se och göra. Det finns ett litet utbud av butiker och här föddes även Mallorcas skyddshelgon Santa Catalina Thomás. Man kan besöka hennes barndomshem. Varje år firas Santa Catalina och då väljer man ut en femårig flicka som ska spela skyddshelgonet. Hon blir sedan körd genom byn av sex hästar.
På väggarna på nästan alla hus i Valldemossa finns keramiska tavlor inmurade. De handlar oftast om skyddshelgonet. Den gamla stadsdelen som ligger i en sluttning omges av stora odlingar och stenmurar.
Det finns även en liten hamn, Puerto Valldemossa där det finns möjlighet att bada och det är ganska trevligt eftersom det finns ganska få turister. Det rekommenderas att komma till staden tidigt på morgonen eller sent på eftermiddag för annars finns här ofta busslaster med turister.
Här finns också många mysiga restauranger att äta på. I närheten bor skådespelaren Michael Douglas med frun Cathrine Zeta - Jones.

En kommentar till “Valldemossa”

  1. Siv-Britt Lundqvist #

    Här varit i Valldemossa och besökt minnena efter Catalina Thomas, det var en känslig upplevelse, att något sådant kan hända, tippsar många att besöka Valldemossaa och titta på statyr och altaret till Catalinas ära.
    Tack för mig.

Kommentera gärna med egna upplevelser eller tips!

eXTReMe Tracker