Stränder

mallorca18_1.jpgMallorca har många olika stränder. Det finns stränder för den som vill vara mitt i händelsernas centrum och det finns stränder för den som vill vara i en mysig liten enskild vik. Här finns något för alla! Du kan hitta stränder kring hela Mallorca och som turist kan det vara kul att åka till en icke turiststrand för att få se lite mer av ön.

Alcudia
Detta är en bred och väldigt lång strand med vit, fin sand. Vattnet är klart och grunt inne i viken. Det är barnvänligt och det är inte packat med folk ens under högsäsongen.

C’an Picafort
Detta är en by som verkar vara byggd enbart för turister. Här hittar du en lång. bred strand som ligger nära hotellen. Men vattnet är grusigt och grumligt. Här kan man hyra trampbåtar och det finns en lekplats på stranden. Man kan även åka vattenskidor, vindsurfa och äta på restaurang på stranden.

Cala Bona
Cala Bona är en fiskeby som har både hotell och en hamn. Här finns en liten, smutsig och grusig strand med en hel del sjlgräs och alger. Denna stranden är ingen rekommendation!

Cala d’Or
Detta var från början åtta små byar som till slut har växt samman till en. Detta är en av Mallorcas mest exklusiva ställen. Här finns flera små stränder i vikar med turkost vatten. Det negativa är att det är ganska svårt att ta sig ner till stranden med barnvagn och det är en bra bit till stränderna. Här finns möjligheten att vindsurfa, segla och rida.

Cala Mayor
En semesterort med många turistlägenheter som ligger mycket nära Palma. Sanden är vit och finkornig med lite stenar och långgrunt vatten. Här brukar det finnas en blandning av turister och mallorciner. Toalett och dusch är gratis och det är en barnvänlig strand.

Cala Mesquida
En väldigt liten ort på nordöstkusten. Här är vattnet väldigt klart och turkost! Stranden är bred med stora sanddyner. När det inte är vågor är det barnvänligt. Det är en lugn strand.

Cala Millor
Stranden är stor med vit fin sand. När det blåser är vattnet skräpigare. Tidigare var det här en enslig kustremsa, men nu kommer många turister hit. Den strand som drar mest besökare på östkusten. Packat med turister och många snabbmatkedjor och diskotek.

Cala Sant Vicenç
Detta område består av tre vikar, Cala Sant Vicenç, Cala Barques och Cala Molins. Dessa stränder har underbart vatten och vacker utsikt.

Cala Tuent
Detta är den lugnaste stranden på nordkusten.

Camp de Mar
En liten vik med två stora lyxhotell. Klippor och mindre sandstrand finns här. Det finns en golfbana, Golfbana de Andratx, som ligger bara några hundra meter från stranden. Stranden har fin sand med turkost vatten. Det ligger en liten lekplats på stranden och det är lätt att ta sig fram till vattnet med barnvagn. Här finns också en pir som går ut till en liten klippig ö inne i viken.
Val_24_1.JPG
Colònia de Sant Jordi
Idag är det en livlig badort men tidigare var det staden Campos hamn. Den är belägen på en rad låga klippor. Vid klara dagar kan man se ända till Cabrera. Härifrån kan man också ta en båt till Cabrera.

Illetas
Detta är en liten exklusiv semesterort med två vikar. Det finns möjlighet att få massage och spa - behandlingar precis vid stranden. Det är en liten ren strand med klart vatten. Solstolarna kostar, men det finns gratis dusch och toalett precis vid stranden. Det är ganska svårt att ta sig ner med barnvagn. Det är mest vuxna som kommer till denna strand.

Magaluf
Magaluf är en sliten charterhåla som har en bred strand med mycket snäckor. Vattnet är inte så långgrunt och stranden brukar vara skräpig och vattnet smutsig. Detta gäller speciellt i slutet av säsongen.

Palma Nova
Denna ort ligger nära Magaluf och här finns tre stora stränder med många turistshoppar. Sanden är vit och det finns gott om snäckskal. Vattnet är ofta smutsigt och skräpigt. Vattnet är ganska grunt.

Playa de Palma
Denna ligger nära huvudstaden Palma dit många mallorciner badar på helgerna. Stranden är väldigt lång med fin sand och det är långgrunt. Stranden är ofta välbesökt och ljudet från flygplatsen kan vara störande. Passar barnfamiljer och under sommaren finns här flertalet olika nöjen att välja mellan.

Puerto de Pollensa
Detta är en vacker fiskeby som ligger i en bukt med berg runtomkring. Det finns två stränder, en på var sida om marinan. Den ena stranden är lång och ganska bred och den andra är uppdelad i privata hotell - stränder. Sanden är vit och finkornig och vattnet är klart och grunt. Det är ganska mycket trafik nära stranden. Det finns möjlighet till vindsurfing för de lite äldre barnen och andra vattensportlekar.

Puerto de Sollér
Detta är en lite fiskeby som har både marina och en strand som ligger i en skyddad vik. Stranden är liten och har grusig sand vid hamnen. Det finns en till strand på andra sidan viken och här är sanden ännu grövre och gråare. Det är inget för barn för vattnet blir snabbt djupt.

Playa es Trenc
Denna strand har snövit sand. Att parkera är ganska dyrt. Vattnet är jättefint och på stranden finns det små restauranger. Hit kommer inte så mycket turister utan det är mest Palmabor under helgerna. Hit kommer naturälskare, naturister och hippies och det är öns enda bevarade naturstrand.

Santa Ponsa

Detta är en lite större ort som känns ganska opersonlig, men lockar mycket golfspelare eftersom det finns flera fina banor. Här finns en lång strand med vit fin sand.

Kommentera gärna med egna upplevelser eller tips!

eXTReMe Tracker